پرتال تفریحی پاتوق سرا

بایگانی

درمان جوش با آبلیمو

يكشنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۹، ۰۷:۳۹ ب.ظ

آیا درمان جوش با آبلیمو امکان‌پذیر است؟

 

معمولا عصاره‌های مرکبات، به‌علت داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی، در محصولات مراقبت‌ از پوست استفاده می‌شوند. آنتی اکسیدان ها، از جمله ویتامین C که در مرکبات به‌مقدار فراوان وجود دارند، می‌توانند با رادیکال های آزاد در پوست مبارزه و کلاژن سازی پوست را نیز تقویت کنند. یکی از مرکبات سرشار از ویتامین C لیمو ترش است. در این مقاله، درباره درمان جوش با آبلیمو صحبت می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 

آکنه و جوش صورت جزو رایج‌ترین مشکلات پوستی‌اند که افراد زیادی را درگیر خود می‌کنند. خیلی از افراد به درمان‌های دارویی روی می‌آورند و بعضی دیگر ترجیح می‌دهند با روش‌های خانگی و طبیعی از شر جوش‌هایشان خلاص شوند. آبلیمو سرشار از ویتامین C، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدسیتریک طبیعی است که نوعی ویتامین C است و به همین دلیل، به‌عنوان روشی طبیعی برای درمان جوش و جای جوش پیشنهاد می‌شود. با ‌این حال، استفاده از لیمو یا آبلیمو به‌صورت مستقیم روی پوست صورت ممکن است عوارض جانبی داشته باشد؛ بنابراین شاید بهتر باشد درمان‌های جایگزین را امتحان کنید. در ادامه، درباره درمان جوش با لیمو و آبلیمو بیشتر توضیح می‌دهیم.

بعضی از افراد معتقدند می‌توان جوش صورت را با آبلیمو درمان کرد. به‌عقیده آنها دلیل مفیدبودن لیمو برای جوش صورت این است که از التهاب جلوگیری می‌کند و از میزان چربی و باکتری‌های پوست می‌کاهد. دانشمندان تأثیر آبلیمو بر جوش صورت را مستقیما بررسی نکرده‌اند، اما برخی پژوهش‌‌ها اثر ضدالتهابی و ضدباکتریایی لیمو را به‌طور کلی بررسی کرده‌اند. اغلبِ پژوهش‌ها درباره روغن لیمو که از پوست لیمو گرفته می‌شود تحقیق کرده‌اند.

اثرات ضدالتهابی روغن لیمو
پژوهشی در سال ۲۰۱۸ اثرات ضدالتهابی روغن‌های استخراج‌شده از چهار گونۀ مختلف مرکبات را بررسی ‌کرد. این پژوهش نشان داد ۳ روغن از ۴ نوع روغن لیموترش التهاب را در موش‌ها کاهش می‌دهد. پژوهشگران این را ناشی از اثرات ضدالتهابی ماده‌ شیمیایی لیمونن می‌دانند که در پوست مرکبات به‌مقدار زیاد وجود دارد. پژوهش دیگری در سال ۲۰۱۸ نیز نشان داد استعمال خارجی روغن لیمو التهاب و آسیب‌های پوستی را در موش‌ها کاهش می‌دهد. با همه اینها، هنوز نمی‌توان نتایج این پژوهش‌ها را به انسان‌ها تعمیم داد.

تأثیر آبلیمو بر جوش صورت ممکن است از جنبه‌های زیر مفید باشد:

کاهش چربی (به‌دلیل اثرات خشک‌کنندۀ اسیدسیتریک)؛
کاهش قرمزی و التهاب (که ممکن است باعث درمان جوش یا جای جوش شود)؛
خاصیت ضدعفونی‌کنندگی (که باکتری‌هایی را که باعث بروز جوش می‌شوند از بین می‌برد).
این فواید به‌دلیل وجود ویتامین C هستند؛ اما فراموش نکنید اثر ویتامین C در درمان آکنه به‌اندازه تأثیر ویتامین A و زینک مورد مطالعه قرار نگرفته است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی